Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μια οφειλόμενη απάντηση στους πολέμιους της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


 


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Μαθήματα προσβολής και ειρωνείας από έναν κουλτουριάρη τέως πολιτικό. Δυστυχώς βρισκόμαστε απέναντι μέρα με την μέρα σε μία προσπάθεια αποχριστιανισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Του Γιάννη Παπανικολάου

Τον τελευταίο καιρό δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι με το λόγο τους, με τα σχόλιά τους στα κοινωνικά δίκτυα επιχειρούν να αλλοιώσουν το φρόνημα της πλειονότητας των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν μία καλή σχέση με την χριστιανική πίστη και την Ορθόδοξη Εκκλησία..

Αναρωτιέται κανείς ποιος ο λόγος αυτού του πολέμου εναντίον της πίστης μας; Τι τους έφταιξε η πίστη στον Θεό και η αγάπη προς τους αγίους; Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Όπως είναι κατανοητό τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μία αποχριστιανοποίηση στον πλσνήτη μας, αλλά και στις χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης. Δεν θέλουν να ακούνε για Θεό. Τους ενοχλεί το Ευαγγέλιο.

Τους ενοχλεί η αγάπη που έχει η πλειοψηφία σε γενικές γραμμές του απλού λαού στην Ελλάδα προς τους Αγίους κα ειδικότερα στο Άγιο Όρος, που έχει βγάλει πολλούς σύγχρονους Αγίους. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούμε και κάτι εναντίον της πίστης, της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους.

Ποιος πείραξε τον κ. Μόσιαλο και παραμονές των Χριστουγέννων ανήρτησε την επαίσχυντη κάρτα; Ποιος ενόχλησε τον κύριο Χωμενίδη να τα βάλει και εκείνος με την Παναγία μας; Ποιος είπε στον κύριο Τατσόπουλο να χλευάσει έναν σύγχρονο άγιο που τον τίμησε όχι μόνο ο ελληνικός λαός αλλά και η φήμη του εξαπλώθηκε και εκτός Ελλάδας; Ποιος λοιπόν ο σκοπός αυτού του πολέμου εναντίον της πίστης μας; Και έρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καλύπτει τον κύριο Μόσιαλο! Ποιος ο σκοπός αυτής της κάλυψης;

Γιατί αυτοί οι κύριοι δεν δείχνουν τον ελάχιστο σεβασμό στην πίστη των συνανθρώπων τους; Και γιατί ο κύριος Τατσόπουλος δεν προλαβαίνει να απαντά σε όσους του κάνουν κριτική; Εάν κάποιος ασχολούνταν και ειρωνευόταν αγαπητά του πρόσωπα, είτε συγγενικά είτε συναδελφικά είτε του του περιβάλλοντός του, τότε ποιά θα ήταν η αντίδραση του; Υποθέτουμε ότι δεν θα του άρεσε αυτός ο σχολιασμός εκ μέρους των άλλων.

Στην προκειμένη περίπτωση γιατί δεν δέχεται την κριτική για όσα έγραψε. Ο ίδιος θέλει να κρίνει και να κατακρίνει και να σχολιάζει και να ειρωνεύεται και όταν του απαντούν οι άλλοι στρέφει τα βέλη του σε άσχετες υποθέσεις και στρεψοδικεί, διότι δεν μπορεί να απαντήσει σε όσα οι άλλοι του απαντούν. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό εναντίον των προσώπων της εκκλησίας.

Η εκκλησία ήταν είναι και θα είναι η μάνα που τρέφει πνευματικά τον πιστό λαό. Και ο πιστός λαός δεν θα παύσει να δείχνει την αγάπη του στους Αγίους και στην εκκλησία. Διότι ο καθένας έχει και κάποιο βίωμα ή κάποιο θαύμα από έναν άγιο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Αγίου Παΐσίου υπάρχουν άπειρα θαύματα που κρύβει ο καθένας στα πιο βαθιά μέρη της ψυχής του.

Και η πιο τρανή απόδειξη είναι η συρροή που παραυηρείυσι στον τάφο του Αγίου Παΐσιου στην Σουρωτή Χαλκιδικής. Λοιπόν σε τί έφταιξε η ταινία για τον άγιο Παΐσιο στον κύριο Τατσόπουλο; Δεν μας είπε τον λόγο γιατί η προβολή αυτής της ταινίας τον ενόχλησε.

Και ο λόγος είναι επειδή την αγκάλιασε και την αγάπησε όχι μόνο οι μεγάλης ηλικίας συμπολίτες μας, αλλά κυρίως το δυναμικό νεανικό κοινό. Γιατί μέσα από αυτή την ταινία εκπέμπονται τα καλύτερα μηνύματα στις ψυχές όσων αγαπούν τους Αγίους και την εκκλησία. Ας παύσει επιτέλους αυτός ο διασυρμός και ο χλευασμός απέναντι σε ό,τι ιερό και όσιο πιστεύει ο έλληνας. Εάν όλοι αυτοί οι οποίοι πολεμούν την εκκλησία και τους Αγίους έγραφαν κάτι για τον Μωάμεθ, τότε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εκείνους οι οποίοι ακολουθούν την πίστη προς αυτόν; Αλλά βρήκαν εύκολο στόχο. Όμως λακτίζουν εις μάτην! Η εκκλησία του Χριστού έζησε 2000 και πλέον χρόνια και κανένας δεν μπόρεσε να την καταργήσει.



Επομένως άδικα κοπιάζουν όσοι την πολεμούν. Και όσο την πολεμούν τόσο περισσότερο ανδρώνεται. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι πολέμιοι.

Πηγή:vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου