Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα-Στο όμορφο δρόμο της αγάπης ...

Μια επιστολή του ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα


Προσεύχομαι ότι το All-καλός Θεός θα στείλει κάτω από σας το Πανάγιο Πνεύμα, όπως έκανε σε θεϊκά έστειλε αγίων Αποστόλων Του, έτσι ώστε να μπορεί να φωτιστεί για να περπατήσει το δύσκολο δρόμο της σωτηρίας. «Ιδού τώρα, τι είναι τόσο καλή ή χαρούμενη όπως και για τους αδελφούς να κατοικήσει μαζί με ενότητα με αγάπη;» (πρβλ Ψαλμ 132:. 1). Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ό, τι για ένα synodia να είναι γεμάτος με θεϊκή αγάπη. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι λαμπερή? τα πάντα είναι γεμάτη ομορφιά, ενώ ο Θεός πάνω από απολαύσεις, και οι άγιοι αγγελικά πνεύματα χαίρονται παραπάνω όπου η αγάπη είναι απεριόριστη. «Αγαπάτε αλλήλους, όπως σας έχω αγαπήσει. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας τον άλλον »(Ιω. 13: 34,35). Ω αγάπη, όποιος κατέχει σας έχει μια πραγματικά ευλογημένη καρδιά, για μέσα στην αγάπη, τι θα μπορούσε κανείς να ενδεχομένως να θέλουν και να μην βρίσκουν! Η ταπεινοφροσύνη, τη χαρά, υπομονή, καλοσύνη, συμπόνια, ανοχή, φώτιση, και ούτω καθεξής, είναι όλα εκεί. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικά θαυμαστή αγάπη, πρέπει συνεχώς να καλέσουμε τον Θεό της αγάπης για να το δώσει σε μας. Όταν το όνομα του Θεού έχει μείνει στην ιστορία μέσα από την προσευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», περιέχει μέσα του την αιώνια ζωή, και την αιώνια ζωή είναι η αγάπη του Θεού! Ως εκ τούτου, αυτός που προσεύχεται αυτή την προσευχή αποκτά αληθινή, θεϊκή αγάπη. Έτσι, και μετά? Ιδού ο τρόπος και τα μέσα νικηφόρα κατάκτηση αγάπη. Πάρτε θάρρος και γενναιότητα να προχωρήσει στη μάχη. Πες την προσευχή συνεχώς: από το στόμα και νοερά. Είναι πιο ωφέλιμο να το πω προφορικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή εκείνη την εποχή ο νους είναι διάσπαρτα από την εργασία του.
Το όμορφο δρόμο της αγάπης είναι πολύ εύκολη, και δεν υπάρχει ούτε ψεγάδι ούτε λεκέ στην αγάπη, αλλά μάλλον στη συνείδηση ​​μαρτυρεί ότι η ψυχή έχει την τόλμη προς τον Θεό. Αλλά όταν δεν υπάρχει αγάπη, η ψυχή δεν έχει τόλμη στην προσευχή, και ως ένας νίκησε και δειλή, δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι του, επειδή αισθάνεται τύψεις επειδή δεν αγαπούσε ως ο Θεός αγάπησε? είναι ένας παραβάτης της εντολής του Θεού. Αν δεν αγαπάμε τον αδελφό μας, που έχουμε δει, πώς μπορούμε να αγαπάμε τον Θεό τον οποίο δεν έχουμε δει »(πρβλ 1 Ιω. 4:20). Αυτός που έχει αληθινή αγάπη δεν έχει ο Θεός? όποιος δεν έχει αγάπη δεν έχει τον Θεό μέσα του. Οι Άγιοι Πατέρες λένε, "Αν έχετε δει τον αδελφό σας, έχετε δει τον Θεό? σωτηρία σας εξαρτάται από τον αδελφό σου ». Οι άγιοι πατέρες της μοναστικής παλιά περπάτησε το δρόμο της σωτηρίας αβίαστα, επειδή θυσίασαν τα πάντα, έτσι ώστε να μην πέσει μακριά από την αγάπη. Η αγάπη ήταν ο στόχος τους στη ζωή. Ο δρόμος μας, όμως, είναι εντελώς στρωμένος με αγκάθια που βλάστησε, επειδή μας λείπει η αγάπη. Και αυτός είναι ο λόγος, όταν περπατάμε, εμείς συνεχώς αιμορραγεί. Τα θεμέλια του σπιτιού ταρακουνήσει όταν δεν θέσουμε τα θεμέλια της αγάπης καλά.
Υποχρεώσει τον εαυτό σου, παιδί μου, για το καλό της ψυχής σας. Θέλετε να αναγκάσετε τον εαυτό σας για να παρηγορήσει τους αδελφούς, και ο Κύριος θα σας παρηγορήσει-Αυτός θα σας δώσει τη χάρη Του. Να έχετε υπομονή, να έχουν υπομονή. Ο καθένας μπορεί να σας αντιμετωπίζουν σαν χώμα, και θα σας δώσει τη χάρη Του. Μεγάλη είναι αυτός που έχει περισσότερη ταπεινότητα. Ο Θεός δίνει χάρη στο πρόσωπο που έχει το φόβο του Θεού και υπακούει σε όλους σαν ένα μικρό παιδί και προσπαθεί συνεχώς άγιο θέλημα του Θεού. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν επιδιώκει ότι η δική του θα γίνει, αλλά το θέλημα του Θεού και των άλλων. Λέει πάντα, «Όπως θέλεις, όπως γνωρίζετε καλύτερα». Εκείνος δεν δίνει τη δική του άποψη, γιατί θεωρεί τον εαυτό του κάτω από όλους. Όταν του πω να κάνει κάτι, λέει με ενθουσιασμό, «Είθε να είναι ευλογημένος". Έτσι, το παιδί μου, αυτό είναι ό, τι πρέπει να κάνετε, πάρα πολύ. Αυτό κάνει τους δαίμονες τρέμουν, φεύγουν μακριά, και δεν πλησιάζουν πια. Είναι πολύ φοβισμένος όταν βλέπουν την ταπείνωση, την υπακοή και την αγάπη προς όλους.
Το παιδί μου, κάνουν ακριβώς το καθήκον σας. Αν οι άλλοι δεν υπακούν, αφήστε το Θεό και να είναι σε ειρήνη. Οφείλεται στη ζήλια του διαβόλου, παιδί μου. Θα το διάβολο βγαίνουν ίσως στα βουνά για να δημιουργήσουν πειρασμούς; Πηγαίνει οπουδήποτε οι άνθρωποι παλεύουν για τη σωτηρία τους. Και επειδή εμείς, αναζητούν τη σωτηρία μας, μας ανακατεύει χωρίς να το συνειδητοποιούμε μας. Φέρουν το βάρος των αδελφών. Ο Θεός ανταμείβει όλους δίκαια. Ο χρόνος θα έρθει όταν θα δείτε πόσο πολύ θα σας δώσει για τους πόνους που πέρασε για να δούμε μετά από τόσες ψυχές. Εργασίας σε αυτόν τον κόσμο? να συνεχίσουμε να βοηθάμε, και ποτέ δεν θα στερηθεί τη βοήθεια του Θεού. Τώρα είστε σπορά? θα έρθει η ώρα για σας να αποκομίσουν. Προσευχήσου ότι ο Θεός θα σας κάνει να ισχυρή υπομονή, διάκριση, φώτιση, κλπ είμαι συνεχώς προσεύχεται για σένα, αλλά δεν έχω καμία παρρησία ενώπιον του Θεού, και ως εκ τούτου η προσευχή μου δεν αποδίδει καρπούς. Απλά σκεφτείτε τι οι Πατέρες πέρασε για να σώσουν άλλους. Δεν είναι μικρό το θέμα? βοηθάτε τους άλλους, γι 'αυτό ο διάβολος θα πάρει έξω από εσάς και να σας ταλαιπωρούν. Έτσι αρχίσει να δείχνει υπομονή και γενναιότητα, και να πει: «Είμαι έτοιμος να πεθάνει στη μάχη βοηθώντας τους αδελφούς μου για να σωθεί, αλλά ο Θεός δεν θα επιτρέψτε μου να χαθεί, αφού θα το κάνω για χάρη της αγάπης Του». Ναι, το κάνουν, και θα δείτε πόση δύναμη και χαρά θα λάβετε στον αγώνα. Για μερικές φορές ανυπομονησία, απελπισία, απαισιοδοξία και στερεί ένα πρόσωπο της χάριτος του Θεού, και τότε αυτός αποδίδει λανθασμένα με τα βάρη που έχει φέρει. Αλλά το θάρρος, αυτοθυσία, γενναιότητα και πίστη στο Θεό να φέρει τη χάρη του Θεού. Προσεύχομαι ότι ο Θεός θα ενδυναμώσει την πνευματική νεύρα σας για να αγωνιστεί με ανανεωμένη δύναμη.
Παραμείνετε σε ομολόγου της αμοιβαίας αγάπης, γιατί η αγάπη είναι η αρχή και το τέλος του Ιδρύματος. Είναι για την αγάπη προς τον Θεό και τους αδελφούς σου ότι "όλα ο νόμος και οι προφήτες κολλάει" (πρβλ Mt. 22:40). Χωρίς αγάπη είμαστε μια κρότοι κυμβάλων, ένα μεγάλο μηδενικό. Σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, ακόμα και αν έχουμε δώσει το σώμα μας για να καεί για το Χριστό και να διανέμουν τα υπάρχοντά μας στους φτωχούς και νεκρώσουμε τη ζωή μας με σκληρή ασκήσεως για τον Χριστό, αλλά στερούνται την αγάπη, έχουμε καταφέρει τίποτα (βλέπε 1 Κορ 13.: 3). Ως εκ τούτου, με όλη τη δύναμή μας πρέπει να δούμε για να το ότι κρατάμε μια ισχυρή λαβή για την αμοιβαία αγάπη, έτσι ώστε ασήμαντα έργα μας μπορεί να εγκριθεί από Εκείνον που εξετάζει τις κρυφές σκέψεις της καρδιάς μας.
Μπορείτε να γράψετε, παιδί μου, για κάποιον που διατηρούνται θλίψη σας, και τον καταράστηκε, κλπ Όχι, παιδί μου, δεν βρίζουν κανέναν, δεν έχει σημασία πόσο πολύ σας έχει βλάψει. Ο Χριστός μας λέει να αγαπάμε τους εχθρούς μας, πώς μπορούμε να μιλάμε κακό; Ζητήστε συγχώρεση από τον Θεό, και πλέον τον αγαπώ σαν αδελφό σας, ανεξάρτητα από το αν ή όχι θα συμφωνήσω μαζί του. Δεν Χριστού πάνω στο Σταυρό συγχωρήσει τους σταυρωτές του; Τότε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλιώς; Ναι, παιδί μου, πρέπει να αγαπάμε όλους, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσουν ή όχι και ότι είναι δική τους δουλειά.
Το παιδί μου, πάντα να δικαιολογήσει τον αδελφό σας και κατηγορείτε τον εαυτό σας. Ποτέ να δικαιολογήσει τις πράξεις σας. Μάθετε να λέτε, "ευλογεί", με άλλα λόγια, «Συγχώρεσέ με» -και ταπεινότητα θα κατοικήσει μέσα σας. Να έχετε υπομονή και να παραβλέπουν τα σφάλματα του αδελφού σας, ενθυμούμενοι μακροθυμία του Θεού προς τα λάθη σας. Η αγάπη, όπως ο Ιησούς σας αγαπά και όπως θέλετε άλλους να σ 'αγαπώ. Περίμενε να τη σιωπή, αδιάλειπτη προσευχή, και αυτο-μομφή, και τότε θα δείτε πόσο πένθος και δάκρυα χαράς και θα νιώσετε. Αλλά αν αποτύχουν να κρατήσουν τους, με άλλα λόγια, αν έχετε παραμελήσει να τις εφαρμόσουν, τότε ψυχρότητα και την ξηρότητα θα αντικαταστήσει τις παραπάνω χάρες. Η αγάπη τους αδελφούς. Η αγάπη σας θα δείξει όταν, παρ 'όλες τις αδυναμίες του αδελφού σας, μπορείτε να τα μετρήσω ως το τίποτα και να τον αγαπούν. Η Αγάπη θα σας κρατήσει από όλες τις αμαρτίες. Σκεφτείτε τίποτα, αλλά το δικό σας αμαρτωλότητα. Μομφή συνεχώς τον εαυτό σας, αυτό είναι ο καλύτερος δρόμος.
Προσεύχομαι η ψυχή σου είναι σε καλή υγεία, όταν είναι υγιής, έχει υπομονή στα βάσανα, έχει αυταπάρνηση με το σώμα και στο μυαλό του? και φοβάται ούτε αρρώστιες, ούτε εγωιστικά σκέψεις. Όταν η ψυχή είναι υγιής, έχει αγάπη μέσα στην ίδια? δεν σκανδαλίζουν τους άλλους? υπομένει σκληρά λόγια ενός αδελφού? δεν εκθέτει τα λάθη του στο δημόσιο? έχει πάντα κάτι καλό να πει για τον αδελφό του? να δίνει τη θέση της σε καυγάδες και δραπετεύει με πικρές σκέψεις και αγωνία. Όταν η ψυχή είναι υγιής, δεν θυμώνω, διαμαρτύρονται, μιλούν πίσω, φύσημα, παρακούσουν? δεν ακολουθεί τη δική ιδιοτροπίες του, και κάνει τόσα πολλά άλλα πράγματα ενδεικτικό της πνευματικής υγείας. Αυτή η υγεία είναι αυτό που ψάχνω από εσάς? Αυτό είναι ό, τι εγώ θα σε συμβούλευα? για αυτή προσεύχομαι.
 
Πηγή: tokandylaki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου